Градушка над половин София

Градушка над половин София | StandartNews.com

Бурята над столицата дойде от Северозапада, мълния уцели ел. стъб

Силен дъжд, гръмотевична буря и градушка се изсипаха над столичните квартали "Люлин", "Надежда", както и в Нови Искър в следобедните часове. Този път от МВР успяха да предупредят минути по-рано, че над София се очаква да завалят ледени парчета. От пожарната посъветваха гражданите да потърсят закрити места. Малко след 17.30 ч пороят се изсипа със страшна сила в "Люлин" и "Надежда", където масово се наводниха улици заради непочистени шахти от канализацията. На 112 са регистрирани и няколко сигнала за наводнени помещения. В "Люлин" гръм удари електрически стълб до блок 308. Токът не бе спиран, но половината квартал остана без улично осветление.

Временно бе спряно движението на трамваите 11 и 12 в столичния квартал "Илиянци" край завод "Хюндай". Наводни се и около стадион "Локомотив". От бурята във вода потъна и паркингът на магазин "Метро" край Божурище. Над някои части от центъра на столицата също валя силен дъжд.

Същевременно в района на "Младост" и "Дружба" пък не падна и капка. Метеоролозите обясниха, че силната буря над София е дошла от Северозападна България, където са се излели около 29 л на кв./м. Градоносните облаци са се образували малко преди столицата и са се разсеяли бързо. Най-големите количества валежи са регистрирани в дунавските райони между Видин и Оряхово. Трафикът по Дунав мост 2 е бил силно натоварен, но пунктът към Румъния не е преустановявал работа, обясниха от полицията. Въпреки бурята няма регистрирани сериозни щети или пострадали хора.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай