Градска железница ще свърже гарата и летището в Бургас

Градска железница ще свърже гарата и летището в Бургас | StandartNews.com

Предвиждаме да бъде изградена жп връзка между летището и железопътната гара в Бургас. Това каза министърът на транспорта Ивайло Московски при посещението си в региона. Той добави, че до два месеца предстои да бъде стартирана процедурата за жп възел Бургас и е планирано в този проект да бъде включена 2 км градска железница - връзката между летището и града. Московски добави, че рехабилитацията на жп гара Бургас се движи с добри темпове и очаква до края на годината обектът да бъде завършен.

В отговор на журналистически въпроси, министър Московски съобщи, че непрекъснато се извършват интензивни проверки от ИА "Автомобилна администрация", като през месец септември акцентът ще бъде върху училищните автобуси. Относно услугите на такситата, министърът добави, че вече са внесени за разглеждане законодателни промени.

По време на посещението си министър Московски откри нова пощенска станция в Поморие. Гост на церемонията беше премиерът Бойко Борисов. Пощенският офис ще обслужва 14 000 клиенти. С откриването на поща в търговския център на Поморие се подобрява обслужването на жителите и туристите в черноморския град, които заедно са над 100 000 души. През последните 5 години в Югоизточния район са реновирани 22 пощенски станции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай