Градоначалник ръси 50 кг захар срещу прокоба

Градоначалник ръси 50 кг захар срещу прокоба | StandartNews.com

Кметът на Нова Загора нареди да бъдат поръсени 50 кг захар, за да спрат тежките катастрофи на територията на общината. Това става ясно от публикация в сайта на общината.

Само за една седмица на територията на общината станаха няколко тежки катастрофи със смъртни случаи и ранени. На автомагистрала "Тракия"загинаха двама полицаи, а други петима бяха ранени. Край Стара Загора пък намериха смъртта си двама младежи от Нова Загора, а един беше ранен.

Ръсенето със захар е древно поверие, аргументират се от общината. "Да, таке е. Разпоредих се, защото така е казала баба Ванга и нашият пророк доядо Влайшо, който е тук, от Новозагорско. Аз вярвам, че те са прави но в момента не мога да говоря, защото съм в среща." заяви пред "Стандарт" кметът на Нова Загора Николай Грозев.

Според сливенския отец Силвестър обаче инициативата на кмета Грозев е в разрез с православните канони. "Това ще доведе до по-ниска реколта, помнете ми думите. Господ е над всичко", заяви свещеникът, който се слави като противник на пророчицата Ванга.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай