Готвач развали настроението на любителите на макароните

През годините редица готвачи разкриха голяма част от грешките, които всички допускаме

Готвач развали настроението на любителите на макароните | StandartNews.com

Макар да е едно от най-лесните за приготвяне ястия, съвсем не е сигурно, че и при готвенето на пастата няма ред тънкости, пише "Мирър", цитиран от Блиц.

През годините редица готвачи разкриха голяма част от грешките, които всички допускаме, когато се захванем с приготвянето на този италианския специалитет - от изливането на водата, в която се е варила пастата, в мивката до сервирането на порцията.

За щастие, повечето от грешките имат бързи решения. Същото важи и за може би е най-често срещаната от тях - преваряването.

По думите на знаменития шеф готвач и специалист по италианската кухня Алдо Зили, работил с принц Уилям в младежката благотворителна организация "Сентърпойнт", тази грешка се допуска както от професионалисти, така и от любители.

Според него, тя е много лесна за коригиране. "Много ресторанти приготвят пастата предварително и след това я сервират преварена. Трябва да завършите приготвянето на пастата със соса. Ако готвите паста, я варете с две минути по-малко, след това добавете соса и довършете приготвянето в него, за да може тя да поеме всички вкусове", препоръчва специалистът.

По думите му, сварената паста в никакъв случай не трябва да се мие със студена вода. В противен случай нишестето, заради което сосът става по-гъст, и вкусът на пастата ще изчезнат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай