Гошко полетял, докато се люлеел

Спортните му умения го спасили при скока от 20 м

Гошко полетял, докато се люлеел | StandartNews.com

12-годишният Гошко от Ямбол е полетял от 6-тия етаж, докато се люлеел на телта за простиране на прането.

Момчето признало това при разговор със социалните работници, които го посетили в реанимацията на областната болница в Ямбол. От няколко дни в града се чудят как е възможно човек да падне от 20 м височина и да оцелее. Според лекари Гошко е използвал уменията си на спортист, за да се спаси. Той е петокласник в местното спортно училище, занимава се с модерен петобой. Най-вероятно момчето е стегнало тялото си максимално и е опитало в последния момент да притъпи удара, плъзгайки се с ръце и крака. Заради малкото си тегло се е отървал сравнително леко, обясниха бивши парашутисти.

"Гошко има счупване на глезена на десния крак. Още втория ден беше опериран успешно. Има счупване и на радиалната кост на ръката, на втория лумбален прешлен и на таза. Те обаче не са сериозни и към момента няма нужда от оперативна намеса", заяви изпълнителният директор на областната болница "Свети Панталеймон" в Ямбол д-р Панайот Диманов. Възможно е по-късно, когато момчето се възстанови, прешленът да се коригира. На този етап Гошко е в стабилно състояние и се чувства добре, каза д-р Диманов. Майката идва редовно в отделението, за да го види. Д-р Диманов не се ангажира с прогноза за изписването на Гошко. "Той е малък пациент и думата ще имат и семейството, и социалните работници", обясни лекарят.

Междувременно майката Анка декларира през сълзи пред медиите, че се грижи за трите си деца. Според нея на малките не им липсва нищо, а думите на съседите, че не се грижи за тях, определи като злонамерени. Преди време в прокуратурата имало сигнал за насилие над сестричката на Гошко, която е на 9 г. Тя е била изведена в кризисен център, където престояла 6 месеца. В крайна сметка обаче прокуратурата прекратила преписката и детето е върнато в семейството. След инцидента с Гошко социалните работници намерили двете по-малки деца в дома на приятеля на майката. Те били добре, ядели шоколад. Отдел "Закрила на детето" прави цялостна проверка. Продължаваме с оценката на рисковете и за Гошко, и за другите две деца", заяви Милена Янъкова от дирекцията за социално подпомагане в Ямбол. Каква ще бъде съдбата на децата този път ще решава и прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай