Горещата вода отмива болестите

Течността да се поема с лъжичка преди лягане, препоръчвал лечителят Петър Димков

Горещата вода отмива болестите | StandartNews.com

Искате ли да сте здрави, правете от 2 до 4 пъти в годината превантивно лечение с гореща вода, съветвал известният лечител Петър Димков. За целта е необходимо да следвате следния режим: в продължение на 21 вечери преди лягане се вземат по 6 чаши гореща вода (още по-добре е, ако е дестилирана). Водата се изпива с помощта на чаена лъжичка, а не на глътки. Бавният прием на топлата течност предизвиква изпотяване, затова тялото трябва да се избърше със суха кърпа. След това се прави фрикция с хладка вода и се слагат сухи памучни дрехи.

Според Димков, който иска да достигне дълголетие в здраве, не бива да яде месо. Трябва да хапва в мълчание и добро настроение, да дъвчи добре храната и да почива по 15 мин, след като се е нахранил. 

Друг завет, който е оставил към поколенията лечителят, е да не се пуши и да се избягват възбудителните напитки (алкохол, кафе, черен чай), стаите често да се проветряват и да се избягва леността. Димков е обръщал специално внимание и на необходимостта човек да спазва хигиена на чувствата и висок морал. Що се отнася до добрия тонус на тялото, четката е неговият пръв приятел. Ако си правите сух масаж всяка сутрин и вечер по 5 минути, само след седмица ще се почувствате отлично. Масажът на кожата спомага да се подобри кръвообращението и така до всяка клетка достига повече кислород

 Отривистите движения "отдолу нагоре" (по посока към сърцето) измитат натрупаните подкожни тлъстини и не позволяват да се образуват нови. Самомасажът трябва да се прави на гладно. Най-удобна е четката с дълга дръжка. Космите й не бива да са нито много меки, нито прекалено твърди. Започва се от стъпалата, през прасците, подбедриците и бедрата. Коремът се четка с кръгови движения по посока на часовниковата стрелка.

Гърдите също се масажират в кръг, като внимавате да не засягате зърната. Избягвайте да докосвате и бенките, за да не ги разраните. Ръцете се разтриват от китката към раменете. Опитайте да раздвижите и кръвта в гърба и задната част на врата. В началото тази процедура може да ви се стори досадна, но с времето ще ви доставя все по-голямо удоволствие. Кожата става едновременно мека и еластична. Тези, които имат още 5 минути, могат да направят лека гимнастика с кръгови движения на главата, кръста, ръцете и краката в двете посоки - по 6 пъти на всяка страна. Това отключва основните чакри, които са били в покой по време на съня, и енергията в тялото започва да се движи свободно. Изключително важен елемент от ободрителната програма са  дълбоките вдишвания и издишвания,  които трябва да направите в проветрена стая или на балкона - между 10 и 20 на брой. Същата схема трябва да се повтори и вечер преди лягане. Разбира се, масажът не се прави непосредствено след вечерята. По принцип е добре вечерята да се приема по светло, но тъй като вече се стъмва много рано, препоръчително е последното хранене да бъде до 19 часа.

Вечер преди лягане веднъж седмично се прави топла клизма с един литър чай от лайка. В понеделник и четвъртък се прави парна баня на главата с чай от лайка и орехова шума (действа благотворно върху щитовидната жлеза). В събота се прави топла баня с отвара от борови игли. Изключителен подмладяващ ефект има диетата с моркови, като за целта трябва да се употребяват малките и по-тъпите. В продължение на три дни се ядат моркови на каша (настъргани на най-ситното ренде) в сурово състояние, примесени с мед, лимонов и плодов сок или ябълчена каша.

Редовното ходене пеша с по-бърз темп удължава живота, са установили американски учени от Харвард. Изводите им се базират на изследване на навиците и здравословното състояние на 600 000 мъже и жени над 40-годишна възраст. 2,5 часа ходене на седмица увеличават продължителността на живота средно със 7 години.

 Игла спасява при мозъчен удар

 Убождане с игла може да спаси живота на човек, получил инсулт. Звучи малко вероятно, но китайските специалисти по традиционна медицина твърдят, че помага. Ако ваш близък получи мозъчен удар, не го местете, за да не предизвикате спукване на капиляри. Обгорете с кибрит или запалка една игла и убодете по веднъж всички 10 пръста на ръката (близо до нокътя). Важно е от всяка дупчица да потече кръв. След няколко минути би трябвало болният да дойде на себе си. Ако устата на пострадалия е изкривена, дръпнете и масажирайте ушите, така че да се зачервят. След това убодете всяко ухо по два пъти в меката част, така че от всяка дупчица да се появи капчица кръв. Няколко минути по-късно устата ще се оправи, твърдят източните лечители.

Ако не се направи това миниатюрно кръвопускане, вероятността от разкъсване на кръвоносни съдове и кръвоизлив е много голяма.      

След първата помощ пострадалият би трябвало да дойде на себе си и да изглежда относително стабилен. Повикайте екип на Бърза помощ, който да откара пострадалия в болница, където да получи специализирана помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай