Голямото пътуване започна

Голямото пътуване започна | StandartNews.com

Интензивен трафик се очаква от днес следобед по пътищата. От утре се събират четири почивни дни по случай националния празник 3-ти март.

Над 200 000 автомобила се очаква да напуснат София днес. В столицата след обед най-натоварено да бъде движението по булевардите "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе".

Ще има засилено полицейско присъствие по всички възлови пътища и изходи на столицата. По-интензивен трафик също се очаква към морето и зимните ни курорти.

Допълнителни места ще има във влаковете и в автобусите.

14 хиляди допълнителни места ще има във влаковете. Автобусните превозвачи също осигуряват повече възможности за превоз през почивните дни. Над 10 000 места допълнително са предвидени за 2 и 3 март, както и за края на почивния период – на 6 март.

Най-натоварените направления по традиция са София – Плевен – Шумен – Варна, както и София – Русе, София – Видин и София - Благоевград.

Въвеждат се и ограничения за движението на тирове. На 2 март между 16 ч. и 20 ч. се забранява движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона по всички автомагистрали в страната, както и по най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа. Същите ограничения ще бъдат в сила и на 6 март между 14 ч. и 20 ч.

На 3 март по повод тържествата на връх Шипка се забранява транзитното преминаване на превозни средства през Шипченския проход. Транзитният трафик ще бъде насочван към Прохода на Републиката.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай