Голяма промяна в прическите. Какво налага Париж 2024?

Олимпийските игри вдъхновиха стила Sports club, коментира Митко Дамов

Голяма промяна в прическите. Какво налага Париж 2024? | StandartNews.com

Олимпийските игри отдавна са устойчив тренд и в модата. Париж 2024 вдъхнови колекцията Sports сlub на родения във френската столица бранд La Biosthétique. „Прическите съчетават спортния дух на Олимпиадата със стремежа към елегантност и красота. Те олицетворяват силата, енергията и увереността, характерни за атлетите – върховете се раждат, когато човек отключи своя потенциал“, коментира топ стилистът Митко Дамов за „Стандарт“. Sports сlub е послание – всеки да приема себе си и другия без фалш, всички да се наслаждават на живота и да постигат най-доброто ден след ден.

Палитрата варира от скандинавски монохромни пясъчни нюанси, които могат да бъдат адаптирани към различен тип кожа, до нежни топли тонове, придаващи на косата естествена форма. Супер актуални са медните и червени нюанси – подчертават цвета, който на пръв поглед не изглежда боядисан. С лекота може да се премине от динамичния и спортен стил на състезанието към класиката за церемониите по награждаването.

Три са основните визии. „Жана“ е перфектната геометрия. Дългият заоблен бретон и леко етажираният горен пласт придават на „боб“ прическата много движение. Прецизното боядисване в монохромно-пясъчен тон акцентира линиите и контурите на подстригването и придава впечатляващ блясък. За вечерта трансформацията е чрез симетрични вълни в бретона и леки къдрици.

„Илиани“ е графичната форма на дългия бретон – в дневната версия с меки вълни в топъл основен цвят, дискретно подсилен от фини кичури, създаващи шикозни ефекти. Гримът продължава натуралната хармония във визията, като акцентите са в червено и розово. Вечерната визия е вдъхновена от блясъка на 40-те.

„Йона“ е за дамите, които държат на непринудените дължини, напомнящи за толкова модерната ретро артистичност. Медно и червено нежно се преливат, за да подчертаят виталността на косата и нейния чар. „В косите има завръщане и към 70-те, като гримът продължава тенденцията с медно-металическия си колорит“, добавя Митко Дамов.

Сред дамите, които високо оценяват стила и модерността на Митко Дамов, наскоро беше и световноизвестната режисьорка Маргарете фон Трота. Много специалната гостенка на международния кинофестивал София филм фест с удоволствие се остави в ръцете на маестрото. Тя и актрисата от кино хита „Паднали листа“ Ана Пьойсти вече са сред европейските фенки на Дамов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай