Голяма промяна! Какво готвят на Камила

Нейната роля в Бъкингам е несигурна

Голяма промяна! Какво готвят на Камила | StandartNews.com

В кралското семейство се водят дискусии за това каква титла трябва да бъде дадена на Камила, ако Чарлз умре преди нея. Има несигурност и дебат относно нейната роля след коронясването на Уилям.

Беше разкрито, че в този случай нейната титла ще бъде тази на Вдовствуваща кралица като вдовица на Чарлз. The Mirror съобщава, че тази титла е използвана за първи път от кралица Аделаида през 1830 г.

Най-пресният пример за съпруга, надживяла монарха, е покойната майка на кралица Елизабет - Елизабет Боус-Лайън, която е била омъжена за крал Джордж Vl и е известна като кралицата майка.

Камила обаче няма кръвна линия към трона и нейната ситуация е необичайна заради това, че първоначално е била любовница на Чарлз, който тогава е бил принц на Уелс и се развел с Даяна през 1992 г.

The Mirror казва, че въпреки че Камила технически става принцеса на Уелс, когато се омъжва за Чарлз през 2005 г., тази титла е била толкова много свързана с Даяна, че Камила става известна като херцогинята на Корнуол, пише Вести. Смятало се е, че тя ще стане принцеса-консорт, когато Чарлз стане крал, защото обществеността може да не я приеме добре като кралица.

Но по време на платинения юбилей покойната кралица Елизабет II заявява: „Моето искрено желание е, когато дойде времето, Камила да бъде кралица-консорт, тъй като тя продължава своята лоялна служба“.

Индикация, че Камила ще продължи да бъде известна само като кралица, дойде преди коронацията и думата „консорт“ беше премахната.

Новото издание на Библията, използвано за службата, гласеше: „В чест на коронацията на техни величества крал Чарлз III и кралица Камила. В църквата на абатството на Свети Петър. Уестминстър. Шестият ден от май 2023 г.“

Съобщава се също, че това е било разкрито по-рано тази година от кралски вътрешен човек: „В двореца смятат, че кралица-консорт е тромаво и може да е по-лесно за Камила да бъде известна само като кралица, когато настъпи подходящият момент.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай