Голяма новост на Оскарите тази година! Кои са фаворитите?

Букмейкърите вещаят успех на "Силата на кучето"

Голяма новост на Оскарите тази година! Кои са фаворитите? | StandartNews.com

Часове ни делят от нощта на Оскарите. Бляскавата церемония на Американската филмова академия започва в 2 часа след полунощ българско време.

След двете години пандемия, церемонията се връща към предишния си блясък. Ще има трима водещи - комендиантските Реджина Хол, Ейми Шумър и Уанда Сайкс, както и световни звенаменитости, които ще представят различните категории.

За първи път в 94-годишната история на наградите "Оскар" публиката ще може да гласува за своя любим филм и любим филмов момент в Туитър.

Трима от феновете ще получат възможността да присъстват на церемонията и дори да връчат статуетка на победител. Вотът на публиката е опит продукции с малко или с никакви номинации да бъдат компенсирани. Такава например е "Спайдърмен: няма път към дома“ - с единствена номинация за визуални ефекти.

10 са продукциите, които ще се борят за "Оскар" за най-добър филм тази година.

Абсолютен фаворит е "Силата на кучето" на Джейн Кемпиън с 12 номинации. Следват го "Дюн с 10 и "Белфаст" и "Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг с по 7. "Методът Уилямс" също ще се бори за няколко награди.

Другите филми, попаднали в категорията "Най-добър" са "Коди", "Не поглеждай нагоре", "Карай колата ми", "Лакрицова пица" и "Улицата на кошмарите".

Интересна ще бъде надпреварата в категорията за главна мъжка роля, където фаворити според букмейкърите са Бенедикт Къмбърбач за "Силата на кучето" и Уил Смит, който изигра бащата на сестрите Уилямс - Ричард в "Метода Уилямс".

При жените Никол Кидман е сочена за фаворит за "Оскар" за ролята си в "Да бъдеш Рикардо". Сред другите кандидатки са Кристен Стюарт, изиграла принцеса Даявна в "Спенсър", Джесика Частейн за "Очите на Тами Фей", както и Пенелопе Крус в "Паралелни майки".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай