Гледат под лупа пищовите на Йоско

Цветанов благодари на гръцкия си колега за съдействието при ареста

Гледат под лупа пищовите на Йоско | StandartNews.com

София. Полицията гледа под лупа пищовите на Йосиф Йосифов-Йоска, който бе арестуван преди дни в Солун. Назначени са експертизи на иззетите оръжия и техника, съобщи МВР. На базата на резултатите със съдебно-следствени поръчки ще бъдат назначени подобни експертизи и в България, за да се установи дали с тези оръжия са извършени тежки престъпления - както на територията на Гърция, така и на територията на нашата страна. Предстои да бъде направен цялостен анализ на извършените тежки престъпления в южната ни съседка за последните година и половина – период, за който има данни, че Йоско е пребивавал там.

Министър Цветанов благодари на гръцкия си колега  Николаос Дендиас за операцията, с която се финализира издирването. Работата по този случай е още един пример за успешното партньорство и сътрудничество на полицейските структури, отбеляза минитсътърът. Изненадващото задържане в квартал на Солун е дало възможност да бъдат иззети множество веществени доказателства.

Йоско бе е задържан на 24 януари при специализирана операция, проведена  съвместно с полицейските служби на Република Гърция във втория по големина град на южната ни съседка. Той бе обявен за общодържавно издирване през юни 2010 година, а през 2012-та бе издадена европейска заповед за ареста му. Тогава бе обявен за международно издирване и по линия на Интерпол за 10 поръчкови убийства, побои, рекет, въоръжени грабежи и наркотици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай