Гледаме новата колекция на „Диор“ от дивана си

Парижката седмица на модата за първи път стартира без дефилета, а с онлайн представления

Гледаме новата колекция на „Диор“ от дивана си | StandartNews.com

Парижката седмица на модата за първи път стартира без дефилета, но с онлайн представления, сливайки седмиците на висша и мъжка мода, като брандовете представят колекциите си виртуално.

След като „Hermes“ даде тон с колекция мъжка мода, заснета в реално време от театралния режисьор Сирил Тест, „Диор“ ще представи колекция висша мода с филм, който ще се излъчи на живо в сайта на къщата.

Вирусът направи невъзможен традиционния формат на представяне на подиума – в помещение, претъпкано с хора под звуците на гръмка музика. Освен това той предизвика безпрецедентен опит за търсене на изход в индустрията и накара дизайнерите, които обикновено не участват в конфликти, да призоват за революция.

Всяка модна къща, членуваща във Федерацията на висшата мода, ще представи колекцията си в определен прозорец. Това е ново за дизайнерите, лишени от подиумите заради коронавируса, но ще направи достъпни спектаклите за по-голяма публика, предава БТА. Виртуалният формат дава възможност да бъдат направени повече презентации - до 14 на ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай