Гигов: Най-добър бизнес се правеше при царя

Гигов: Най-добър бизнес се правеше при царя  | StandartNews.com

София. Най-доброто правителство за бизнеса беше това на Симеон Сакскобургготски, когато нямаше натиск над бизнесмените. Това заяви бизнесменът Николай Гигов в предаването "Нека говорят" по bTV. Според него оръжейният бизнес е бил унищожен планирано от некомпетентността на нашите управници. Вина на държавата е, че не е направила нужното, за да запази пазарите и лицензите ни, категоричен бе бизнесменът. "Глупост беше, че предприятията бяха вкарани в забранителен списък за приватизация. Трябваше да се продадат на големи компании, за да оцелеят", допълни той. "Предсрочни избори може да решат дали ще има единствено политически сили в парламента. Смятам, че ако всичко върви нормално, кабинетът ще си изкара мандата. Ако не върви както трябва, няма да си го изкара", Гигов.
Предприемачът не скри факта, че общува с голяма част от политическите лидери.

С Бойко Борисов си говорим основно за спорт и тенис, като се стараем и с президента Георги Първанов да се ограничим в същата плоскост на разговори, каза Гигов. Няма истина в информацията на в."Галерия", според която той финансира новия политически проект на Първанов - АБВ, стана ясно от разговора. Той ми е приятел, но аз не се занимавам с финансиране на политически партии, обясни Гигов. С подслушването съм свикнал като улично куче с бълхите и имам само един телефон, подчерта бизнесменът. Според него това било част от сигурността на държавата. "При получаване на лицензи съм подписвал документи, че имат право да ме слушат, гледат и т.н.", добави Гигов. Предприемачът подчерта и ролята на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган за запазване на етническия мир у нас. Спомняте си какво стана в една съседна на нас страна - Югославия, в началото на 90-те, въпреки че тя се славеше с добри взаимоотношения между народите в нея, заяви Гигов. Бизнесменът разказа и за друго свое познанство - това с Андрей Луканов, но категорично отрече покойният премиер и най-голям политик на прехода според Гигов, да му е бил кум.

Борисов: Най-стиснатият човек има да ми връща $100

Това е най-стиснатият човек в България и е абсурд да даде пари на Първанов. Бих го на тенис, имаше да ми дава 100 долара и година го гоних да ми ги даде.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай