Германия ни върна убиец, затрил баща на съдия

Германия ни върна убиец, затрил баща на съдия | StandartNews.com

Германските власти са задържали и предали на българската прокуратура нашенец, обвинен за грабеж и убийство в България.

Апелационния съд в Берлин е разрешил 29-годишният Владислав Филков от Завет да бъде предаден на българските власти, защото разградската окръжна прокуратура е повдигнала срещу него обвинение за две тежки престъпления, съобщават от пресцентъра на апелативната прокуратура във Варна.

Владислав е заподозрян за убийството на 75 годишния си съгражданин Николай Димитров, баща на съдия Геновева Димитрова от софийския градски съд. Възрастният мъж изчезна от дома си по време на коледните празници миналата година. След двумесечно търсене трупът му бе открит в местен водоем близо до дома му в Завет.

Разследващите свързаха убийството с Филков, който междувременно бе напуснал страната. В края на март тази година прокуратурата в Разград поиска за залавянето на Владислав да бъде издадена европейска заповед за арест и през юни той е бил задържан в Германия.

Обвинителите в Разград ще поискат мъжът , затрил бащата на магистрат,да бъде задържан в ареста с постоянна мярка за неотклонение, информираха от апелативната прокуратура във Варна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай