Георгиев: Техниката на МВР не може да подслушва секретно

Взривовете в Бостън нямат нищо общо с атентата в Сарафово, категоричен беше още главният секретар на МВР

Георгиев: Техниката на МВР не може да подслушва секретно | StandartNews.com

София. "Техниката, с която МВР разполага, не може да подслушва секретно." Това заяви главният секретар на МВР, главен комисар Калин Георгиев в предаването „Денят започва" на БНТ. Той напомни, че проверката на прокуратурата в Министерството на вътрешните работи все още продължава и в никакъв случай не може да се говори за незаконно подслушване.

Няма резултати за незаконно подслушване от проверката на главния прокурор и заместниците му в МВР подслушват незаконно. Главният секретар каза, че е изумен от коментарите в пресата.

На въпрос дали е добре да се бърка с отвертка в тази нова техника той заяви, че Радко Димитров от СДОТО е един от най-кадърните кадри на МВР и е инженер, така че отвертката е по-скоро метафора. "Говорим за едни достойни хора, които аз познавам. Това че са повдигнати обвинения срещу тях не значи, че са виновни", зави още главният секретар.

Попитан за специализирания автомобил, който по документи е бил в гараж, а е заснет от камери на СДВР да се движи из София, Георгиев заяви, че допуска, че е станал някакъв пропуск, но вярва, че колегите му ще убедят прокуратурата в правотата си.

На въпрос как приема искането за създаване на специална агенция, която да контролира работата на МВР, главният секретар отговори, че винаги ще има недоволни от работата на някой във вътрешното министерство, но ако законодателят прецени, че такава агенция е необходима, то тя нека бъде създадена.

Шефът на МВР заяви, че вече има образувани досъдебни производства за купуване на гласове за изборите на 12 май.

Запитан за мнение относно взривовете в Бостън, Калин Георгиев бе предпазлив, но каза, че те нямат нищо общо с атентата в Бургас, поне според това, което вижда от медиите. Той се въздържа от коментар преди получаването на официална информация от САЩ, която се очаква да пристигне днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай