Газова бутилка се взриви и срина къща до основи

Газова бутилка се взриви и срина къща до основи  | StandartNews.com

Ветово. Взрив на газова бутилка тази сутрин срина до основи двуетажна къща във Ветово. Затрупано бе петчленно семейство - три възрастни жени и две деца, съобщи БГНЕС. След спасителна операция, проведена от пожарникари, полицаи и местни жители, хората бяха извадени изпод отломки на къщата.

Взривът е настъпил около 8.50 часа на улица "Черно море" в русенския град Ветово. В кухнята, където е била газовата бутилка, е била 55-годишната Гюлтен, която най-вероятно е възнамерявала да готви. Дъщеря й Севгинар на 37 години е била в спалнята с малката си дъщеря – 6-годишната Гайе. По-голямата – 12-годишната Анес, е била в другата стая. В къщата се е намирала и прабабата на децата – Айше на 73 години.

В резултат от взрива цялата къща, която е била ремонтирана основно през лятото, се е срутила. Майката, децата и прабабата са били извадени от притеклите се на помощ съседи, към които са се присъединили екипи на пожарна, полиция и "Спешна помощ". На първия етаж е останала затрупана само 55-годишната Гюлтен. За да открият къде точно се намира, пожарникарите непрекъснато разговаряха с нея. След спасителна операция, продължила час и половина, жената бе извадена. Тя бе в съзнание, с множество наранявания, и бе откарана за преглед с линейка в русенската болница. По-тежко е пострадала 73-годишната Айше, която е със съмнения за счупен таз. Тя също е откарана в болницата. Децата и майка им са без наранявания, но са в силен стрес.

От общината обещаха, че ще потърсят варианти да помогнат финансово на семейството. На първо време останалата без покрив фамилия ще се настани при роднини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай