Гастарбайтери задръстиха Калотина

Гастарбайтери задръстиха Калотина | StandartNews.com

Остава затруднено преминаването на автомобили на ГКПП Калотина. Причината за засиления трафик са многобройните гастарбайтери, които пътуват от Турция през България към Западна Европа. Те бързат заради началото на учебната година, която там започва от 1 септември.

Образуваните колони от изчакващи моторни превозни средства от днес са няколко километра преди пункта. Очаква се в края на август трафикът още да се засили. За да се избегнат задръствания в района, на пътуващи от България за Сърбия се препоръчва да използват маршрутите през граничните пунктове на Брегово, Връшка чука и Стрезимировци. Натоварено е и движението през ГКПП Капитан Андреево. Километрична е опашката към Капъкуле откъм Одрин.

По пътя за българо-гръцката граница се извършват ремонтни дейности по строителството на автомагистрала "Струма" и също е затруднено. Все още не е довършено и Околовръстното шосе на София, което допълнително изнервя шофьорите. Много от турските гастарбайтери предпочитат да преминават през централната част на града, което допълнително усложнява ситуацията. Софийските шофьори се дразнят от турските коли и дори се случва умишлено да ги засичат в центъра на столицата в знак на протест срещу преминаването им през града.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай