FOREO стартира кампания срещу стереотипите за красота

Тя е вдъхновена от Фреди Меркюри

FOREO стартира кампания срещу стереотипите за красота | StandartNews.com
  • 71% от дамите не харесват образа на жената, който медиите рисуват, и ги призовават за разнообразие по отношение на външен вид, възраст и раса

71% от жените считат, че медийният образ на жените е стереотипен и трябва да бъде променен. Необходимо е да се показват дами с различен външен вид, възраст, раса, форми и фигури. Междувременно 41% от мъжете в САЩ пък изпитват силен обществен натиск да бъдат емоционално силни, вследствие на разпространения „мачо“ идеал.

Когато се анализират потенциалните причини зад тези тревожни данни и все по-високите нива на социална тревожност и депресия, има една бизнес категория, която изпъква пред другите. Това е индустрията за красота, която стана известна не само с определянето на непостижими стандарти за красота, но и с това да ни казва каква е възрастта, цветът, полът и сексуалната ориентация на тази „идеална красота“. В отговор на това шведската beauty-tech компания FOREO стартира глобална кампания „Be YOUnique“ („Бъдете уникални, бъдете себе си“), която цели да премахне стереотипите и да създаде едно ново лице на красотата със само един критерий – YOUniqueeness (уникалност). Инициативата се стреми да мотивира всеки да бъде своето прекрасно и естествено „аз“.

Преди почти десетилетие визионерът и основател Филип Седич, който стои зад иновативните технологии и новаторски продукти на FOREO, е вдъхновен от смелостта, дързостта и автентичността на един човек. И една песен на Queen по-късно се ражда брандът FOREO.

„Името FOREO всъщност идва от „FOR EveryOne“. Нашият основател беше вдъхновен от текста на легендарната песен на Queen (Heaven for Everyone): „Този свят може да бъде пренаситен, този свят може да бъде забавен, той може да бъде рай за всички, този свят може да бъде свободен, този свят може да бъде единен.“* Той също е мотивиран от енергията, гениалността и невероятната, завладяваща персона на Фреди Меркюри. Текстовете на хита на Queen бързо се превърнаха в наша мисия, тъй като FOREO се зае със задачата да премахне етикетите, да вдъхновява хората да бъдат себе си без страх и да им покаже, че всеки един от тях има уникална роля и отпечатък върху нашия красив свят“, казва Борис Трупчевич, главен изпълнителен директор на FOREO.

Той продължава: „Чувайки ритъма на първата T-звукова пулсация в нашата емблематична LUNA, Филип вече знаеше, че идва нещо голямо, което ще промени лицето на красотата завинаги. LUNA е нещо повече от устройство, тя е нашата собствена Бохемска рапсодия – никой не можеше да си представи, че силиконовата четка за лице с масажиращи функции ще завладее света на красотата и днес ще имаме над 20 милиона клиенти, пленени от нейните способности. LUNA е символ на чистата красота, на красотата, която празнува различията и обединява хората чрез нещо, с което всеки може да се идентифицира.“

FOREO е рок звезда, създател на собствена ниша, бунтовник с „електрическо сърце“, танцуващ под свой собствен ритъм и иноватор в новата ера на красотата. Въпреки че произходът на beauty-tech категорията датира от 1998 г. и изобретяването на „софтуера за виртуално преобразяване“, именно независими новатори като FOREO всъщност са движещата сила зад бързия възход на beauty-tech категорията. Компанията продължава да прави революция на пазара със своите продукти, най-новите сред които са LUNA 3 и UFO 2, които напълно преобърнаха индустрията и направиха професионалните СПА процедури достъпни във всеки дом. Пълния спектър от скъпи козметични терапии, предлагани само в салоните и клиниките, FOREO пък опакова в сладка, но мощна джаджа, която тонизира лицето само за 2 минути, като по този начин ви спестява време и пари.

Бъдещето е тук и се казва BEAR – микротоково анти-ейдж устройство за тонизирана, подмладена и сияйна кожа. FOREO наскоро обяви и, че нейният изследователки екип вече работи върху следващата голяма иновация, която отново ще е уникална по своята функционалност, високо качество, издръжливост и резултатите, които предоставя.

„Всеки фен на Queen знае, че Фреди имаше две лица – екстравагантен шоумен на сцената и срамежливия и затворен човек в личния си живот. FOREO има две страни също – що се отнася до технологиите, качеството и иновациите ние оставяме нашите продукти да говорят сами за себе си, но що се отнася до разнообразието и приобщаването, които са двата големи двигателя за нашата марка, ние чувстваме необходимостта да кажем твърдо и силно на всички – бъдете себе си, бъдете уникални (YOUnique) и пуснете вашата вътрешна рок звезда да излезе на повърхността и да блести! Ние от FOREO се гордеем с нашето глобално семейство и нашите различия, благодарение на които се открояваме и искаме да вдъхновим хората никога да не се свиват и нагаждат, за да се харесат на другите, тъй като този свят наистина може и трябва да бъде рай за всички“, казва Трупчевич.

Изследванията показват, че 71% от жените призовават медиите да положат повече усилия, изобразявайки жени с различен външен вид, възраст, раса, форми и фигури, докато 41% от мъжете в САЩ изпитват силен натиск да бъдат емоционално силни. В допълнение и сексуалността вече не е личен въпрос и необходимостта от повишаване на нивата на толерантност и приемане на различните в световен план отдавна е настъпила. Като отговор на тези тревожни данни, FOREO стартира дългосрочен проект – онлайн платформа, за да отпразнува различията и уникалността от всякакъв вид, давайки на хората по света възможността да се запознаят с многото лица на красотата и геройството. Целта на FOREO е да покаже на света всички страни на красотата и да издигне разнообразието, приобщаването и индивидуалността в индустрията за красота на друго ниво.

Обнадеждаващ факт e, че изследванията също така показват, че повечето жени, по-точно 83%, искат да изглеждат добре, а не да следват дефиницията на някой друг за „идеална красота“. 83% от всички дами също вярват, че всяка притежава нещо красиво. FOREO счита, че всички хора са красиви по своята същност и не трябва да се страхуват да бъдат себе си. С идването на прайд месеца FOREO иска да създаде дългосрочна платформа, на която да отпразнува не само членовете на прайд общността, но и всички смели, различни и безстрашни хора, които отстояват това, в което вярват, които са красиви сами по себе си,  независимо от цвят, възраст или пол.

„Човечността означава приемане на нашите различия, култура и идентичност. Фреди Меркюри завладя сърцата ни с уникалния си начин на изразяване, честност и неконформистки начин на живот. Изпреварвайки времето си, но призната и обичана от всички икона, колоритната личност на Фреди обединява хората по целия свят – от поп фенове и хард рокаджии до LGBTQ+ общността и артисти от всякакъв вид. Фреди наистина е легенда и FOREO ще продължи да го почита в нашата мисия да разпространяваме любовта и да мотивираме хората да бъдат себе си, да бъдат уникални, защото „Шоуто трябва да продължи“, коментира Трупчевич.  

В България продуктите на FOREO за грижа за кожата могат да бъдат закупени на www.foreo.com, както и от магазина на Notino в Paradise Center и онлайн на www.notino.bg.

*Цитираните текстове на песента „Heaven for Everyone“ са собственост на Taylor Roger Meddows и EMI VIRGIN SONGS. FOREO не претендира да притежава нито нея, нито някоя от нейните части.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай