Фолк певица с остри думи за бранша й

Думите, които тя изрече

Фолк певица с остри думи за бранша й | StandartNews.com

Попфолк идолът Кали попиля гилдията. Изпълнителката на  вечния хит"4-4-2" заговори за задкулисието в най-комерсиалната музика и отправя критика към поведението и посланието, което носят представителите на жанра. 

"Иска ми се всички попфолк изпълнители да ходят с живи банди, иска ми се едно попфолк участие да е два часа. Иска ми се през тези два часа да има живо пеене, да няма плейбеци", каза Кали, която наистина пее вълшебно на живо.

"Иска ми се да почнем да правим авторска музика, която да е на основата на ромския фолклор, защото ромите в България имат прекрасна музика и на основата на българския фолклор и да се модернизира, и когато си пуснеш една музика, да си казваш: А, това е произведено в България  –  С чужда пита помен правим ние тук звездите", заявява позицията си пред Euronews хитовата певица.

Кали повдига още завесата на най-комерсиалната музика и казва каква е истината за звездите и разминава ли се споделяното от тях в социалните мрежи с действителността.

Всъщност попфолк звездите не сме чак толкова богати и щастливи, колкото се правим в социалните мрежи, защото създаваме изкуствен модел на подражание, който дечицата, ако не могат да достигнат, не искате да знаете до какви крайности стигат. Това е примерът, който една цяла гилдия, каквато е тази на попфолка, даваме на подрастващото поколение, който никак не е добър” – казва певицата. 

“Попфолкът сам по себе си не е лош. Лоша е цялата култура, излъчването, посланието, което носим ние. Знаете ли колко е жалко, когато си дам сметка, че моят хонорар е по-голям от този на човек, който е учил медицина. Имам предвид доктор с опит, което е много жалко. Много е тъжно. Проблемът не е в моя хонорар, а че той не взима толкова пари, колкото заслужава” – коментира тя.

Не спестява и това, което забелязва у съвременниците си: “Ние сме охлюви, свили се в черупките си, търсещи как да оцелеят и как да си спасят собствената чергица. Дори и да не запалят чергата на Вуте. И как да се нагушят с повече пари…” казва още Кали. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай