Фенката, която направи сексуална революция в Катар

Ивана Кнол бе хулена в социалните мрежи, но никой не й забрани да ходи на стадиона с оскъдни тоалети

Фенката, която направи сексуална революция в Катар | StandartNews.com
  • Ивана Кнол бе хулена в социалните мрежи, но никой не й забрани да ходи на стадиона с оскъдни тоалети
  • Хърватката увеличи 7 пъти последователите си в Инстаграм и стана звезда на шампионата

Световното първенство в Катар приключи, Меси отнесе Купата в Аржентина, някои от новопостроените стадиони вече са разглобени. Но емоциите и страстите не само на терена, а и извън него, остават.

В Катар нямаше много колоритни герои по трибуните, които камерите винаги търсят по време на подобни грандиозни събития. Хърватският модел Ивана Кнол почти сама пое върху крехките си плещи тежкото бреме да популяризира фенското движение в Катар. Тя успя да излезе победител в дуела с консервативния арабски свят и се превърна в един от символите на Световното първенство. За Ивана разказва Lenta.ru.

Предизвикателство към нравите

Всичко започна на 23 ноември, в деня на първия мач на хърватския национален отбор в турнира. Лука Модрич и компания завъртяха скучно нулево равенство с Мароко, а най-обсъжданият човек на мача беше... Кнол! Тя пристигна на стадиона облечена в рокля по тялото с дълъг ръкав в цветовете на хърватското знаме. Роклята дори имаше качулка, която покриваше главата на Ивана и дори изглеждаше целомъдрена. Но само отзад. Отпред имаше много дълбоко деколте, което перфектно подчертаваше достойнството на Кнол.

Моделката веднага попадна в обективите на фото и видео камери, публикува снимки от мача в своя Instagram до половин милион последователи и взриви информационното поле. В социалните мрежи се изви буря от критики от страна на местните жители: тя беше обиждана, призовавана да напусне Катар. Дори бе поискано от служителите на реда да образуват наказателно дело срещу нея. Много момичета в такава ситуация веднага биха напуснали страната или поне биха се извинили. Но Кнол избра различен път. Като начало тя остро разкритикува организацията на турнира.

На мача от втория кръг между националните отбори на Хърватия и Канада Ивана се появи рокля с по-малко деколте. Вярно, сега облеклото й не покриваше раменете, което хвърли още по-сериозно предизвикателство към местните традиции. Ивана получи нова порция хейт: коментарите на снимки от мача в нейния Instagram гръмнаха от възмущение от арабски (и не само) мъже и жени. Роклята й бе обявена за неподходяща и неуважителна към катарската култура.

Но не се стигна по-далеч от обиди в социалните мрежи и критики. Кнол продължи да балансира на ръба и за всички следващи мачове на хърватския национален отбор се обличаше все по-разголено. Роклите бяха заменени от тесни клинове и топове като сутиени. Само цветовете на хърватското знаме останаха непроменени.

От омраза към любов

Изненадващо, никой нямаше да се бие с Кнол, освен коментаторите от дивана в мрежата. Хърватската фенка бе допускана до мачовете, тя охотно позираше на фоторепортерите и не отказа селфита на фенове, включително и местни. Тези, които не смееха да се доближат до новия секссимвол на Мондиала, я снимаха отдалеч. В мрежата има много снимки на мъже и жени в народни носии, които гледат Ивана с нескрито възхищение. Според Кнол, тя никога не е получавала отрицателно отношение офлайн през целия Световен шампионат.

"Бях много изненадана и много щастлива, че катарците приемат моя стил. Жени, мъже и деца се снимат с мен. Тук има много хора от други страни. Не срещнах никаква негативна реакция към дрехите си", каза фенката.

По време на на световното първенство Кнол беше интервюирана от журналисти от различни медии, тя участва наживо в телевизионното шоу на известния британски журналист Пиърс Морган, в което се включи и местният бизнесмен Мохамед Хасан ал Джефайри, когото британецът директно попита за отношението му към тоалетите на Нол. Той само отбеляза, че не е свикнал с подобни изяви. Освен това мъжът с усмивка предложи на хърватката да пробва традиционна катарска рокля и изрази увереност, че ще изглежда много добре с нея.

Кнол, която е на 30 години, все още не е омъжена, но на Световното първенство имаше много възможности да подобри личния си живот. Според хърватката, тя била много популярна сред местните шейхове и дори сред играчите, участващи в турнира.

"Някои от съобщенията, които получих в социалните мрежи, бяха покани за среща от футболисти, които играят на Световното първенство. Просто се забавлявам с всички. Предполагам, че хората ме харесват, защото изглеждам добре. Стремя се да накарам хората да се усмихват, това е всичко", казва Ивана.

В един от последните й постове в Instagram изобилства от комплименти към Катар, местните жители и организаторите на турнира. От първоначалната й критика към организацията не бе останала и следа. Хърватката също така обещава да се върне в Катар.

Златна мина

Кнол, който се превърна в символ на Хърватия по време на първенството, е родена във Франкфурт, Германия. Когато е още дете, семейството й се завръща в родината и след като завършва училище, тя решава да посвети живота си на модния бизнес. През 2016 г. печели титлата "Мис Хърватия", което й помага много да популяризира акаунта си в Instagram. По-късно момичето стартира и в TikTok.

Съдържанието на профила й е стандартно: милион откровени снимки и видеоклипове от цял ??свят, еротични танци и рекламни публикации.

Има и снимки от всякакви спортни събития. Оказва се, че Kнол е поставила началото на традицията да се появява в разголени тоалети отдавна: тя е използвала подобни облекла на Световните първенства през 2014 и 2018, на мачовете от НБА и Super Bowl 2022. Въпреки това стана известна в цял свят едва в Катар. Изглеждаше, че за такива рискови изпълнения в тази мюсюлманска страна момиче може да бъде изпратено в затвора. Но тя е не само свободна, но и на върха на славата.

Профилът на Kнол в Instagram избухна по време на Световното първенство. Вместо 500 хиляди, хърватката вече има 3,5 милиона последователи. Лесно е да си представим как това се отразява на разходите за реклама, както и на продажбите на нейната собствена марка Knolldoll. Интересното е, че целият асортимент, състоящ се от три артикула (бански костюми от една част, две части и мъжки бански в цветовете на хърватското знаме), е на една и съща цена - 55 евро за брой. Може би сега Ивана Кнол ще го увеличи и ще разшири гамата.

Огромен принос за успеха на Ивана допринесе и хърватският национален отбор, който неочаквано остана на Световното първенство за максималния възможен брой мачове и в крайна сметка спечели бронз. Ако отборът се беше събрал вкъщи след груповата фаза, момичето нямаше да има време да стане толкова популярно.

***

Не беше възможно да се принудят организаторите на световното първенство в Катар да смекчат позицията си по отношение на употребата на алкохол. Но със скромните сили на Kнол в страната определено се случи мини-сексуална революция. Дали ще се забрави с края на футболния празник или представянето на Ивана ще има някакви други последствия е трудно да се каже. Безспорно е само, че Kнол добави ярки цветове на световното първенство в консервативна ислямска страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай