Фандъкова: Правим всичко за спокойствието в София

Фандъкова: Правим всичко за спокойствието в София | StandartNews.com

София. „Правим всичко възможно да бъде запазено спокойствието в София по време на протестите и да се даде възможност на всички хора да изкажат гледната си точка". Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова в интервю за предаването „Здравей, България" по Нова телевизия.

„Като столица на България, София е център на всички прояви на гражданите. Длъжни сме да осигурим конституционното право на хората да изразяват своето мнение. Трябва да се реагира адекватно в такива ситуации. Работим в много добра координация с полицията", каза столичният кмет и помоли протестиращите да не блокират знакови кръстовища в София.

По повод протеста на недоволните граждани от кабинета и контрапротеста, Фандъкова обясни, че в един момент е имало напрежение между хората, но полицията си е свършила работата и е успяла да овладее положението.

"По никакъв начин не искам да свързвам катастрофата с възможността да бъде отворена по-рано новата част от автомагистрала „Хемус", каза Фандъкова по повод вчерашната катастрофа, при която загинаха двама души.

„Позволих си да поискам по-рано да бъде отворен този участък, тъй като това беше възможно. Откриването и пускането на движението са две коренно различни неща", каза Фандъкова и обясни, че движението на такива места, където има засилен трафик, може да се пуска по-рано."Смятам, че не трябва да се създава неудобство на хората за такива откривания", каза още тя.

„Проверките на взрива започнаха веднага. Важно е да се правят сериозни проверки и да се борави внимателно с газови бутилки и газови инсталации. За мен важно беше да се установи дали има риск за живеещите в сградата, но няма такъв риск. За съжаление критично остава състоянието на най-тежко пострадалия при инцидента". Това каза кметът по повод взрива в китайски ресторант тази неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай