Европейско отличие за България

Европейско отличие за България | StandartNews.com

България спечели трета награда в конкурса за публична комуникация на шестото издание на Международния форум „EuroPcom" в Брюксел. Нашата страна бе финалист сред общо 29 кандидатури от 17 държави, съобщиха от Областния информационен център в Благоевград.

Отличието беше присъдено за национална информационна кампания „Да създадем заедно България 2020", проведена от Централното координационно звено и мрежата от 27 Областни информационни центрове с подкрепата на Управляващите органи на програмите.

Начинанието включваше мащабна кампания за допитване до гражданите какво трябва да се промени с помощта на европейски средства в населеното им място до 2020 г. и се проведе едновременно във всички 265 общини на страната в периода 16 март - 09 май 2015 г.

В област Благоевград за този период бяха организирани във всички 14 общини 29 публични събития – пресконференции, информационни срещи и открити приемни, на които бяха събрани мненията на гражданите и беше разяснено на потенциалните бенефициенти как могат да използват европейско финансиране, за да реализират конкретните си идеи с проекти по новите Оперативни програми 2014-2020. В областния град бяха разположени кутии за набиране на анкетите на няколко комуникативни места – във фоайетата на община Благоевград, Областна администрация, Областна служба „Земеделие", Културно-информационен център, зала „Яворов" и други.

Заключителното събитие се проведе на 09 май 2015г. с празничния концерт на открито в парк „Бачиново" под надслов „Благоевград пее и танцува".

Над 1000 души бяха обхванати в различните събития само в нашата област, като над 400 от тях попълниха анкети с конкретни идеи и предложения. Обобщените резултати от допитването бяха представени на финалната среща в областния град, а получената от хората информация беше предоставена на общините и на Централното информационно и координационно звено за управление на европейските фондове в Министерски съвет за вземане на адекватните управленски решения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай