Ето коя е първата любов на Ламбо

Роднините на актьора разказват за него

Ето коя е първата любов на Ламбо | StandartNews.com

Людмила Стефанова се казва първата любов на Стефан Данаилов. Това разкриха роднините му, които наскоро преглеждали личния му снимков архив и попаднали на уникални техни кадри, както и на любовни писма, които на младини са си разменяли.

Красавицата, която Ламбо галено наричал Мими, била първото сериозно увлечение на Мастера. Двамата били съученици от 34-то училище "Д-р Иван Пашов" – днешното прочуто руско средно училище "Александър Пушкин", което се намира зад опашката на Коня (срещу Народното събрание), както обичат да казват столичани.

Тогава Мими била в XI "а" клас, а Ламбо – в XI "в". Всички момичета си падали по него, а по ирония на съдбата Людмила не го поглеждала. Това го ядосвало и решил да действа радикално.

На един ученически купон от ревност и яд намазал белите ѝ обувки със синьо мастило. Двамата се скарали жестоко, а скандалът неусетно прераснал в любов. Людмила и Стефан били неразделни. Тя често гостувала в апартамента на родителите му, когато ги нямало в града. Редовно ходели и на купони у сина на диригента Васил Стефанов, където имало грамофон и слушали плочи от чужбина.

Влюбеният Ламбо водел изгората си на театър, за да гледат сестра му Росица, и на концерти в зала "България". Поканил я и за своя дама на абитуриентския им бал, въпреки че били от различни паралелки. Взел я от дома ѝ като истински джентълмен, а после купонясвали до зори в култовите за онова време столични ресторант "България" и бар "Астория".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай