Петък,

Ето кой е таткото на чаровния актьор от "Войната на буквите"

От: Стандарт -
11259
Ето кой е таткото на чаровния актьор от "Войната на буквите"
A
A
A

Новият сериал на БНТ „Войната на буквите” може и да търпи критики, но младият Даниел Върбанов, който влиза в ролята на Баян, вече се радва на хиляди фенове. Героят му е малкият син на цар Симеон Велики, който се влюбва във внучката не византийския император, но за любовта му няма бъдеще. Кой е актьорът, който само в рамките на два епизода успя да се превърне в новия секс символ на България? Оказва се, че е министерски син. 

Запитан за семейството си, 22-годишният Даниел Върбанов споделя, че родителите му нямат нищо общо с театъра и киното, макар че са много артистични. Другото, което разказва за своите близки, е, че има двама по-малки братя. Старателно обаче крие имената на майка си и баща си, които са добре известни на широката общественост. Това са земеделският министър от правителството на Иван Костов – Венцислав Върбанов, който е бил и депутат в няколко парламента, и неговата съпруга Камелия, която навремето се е изявявала като манекенка. Младият актьор изцяло прилича на нея, пише "Уикенд".

Той споделя, че майка му и баща му от малък го водели на театър, показвали му качествени филми, заедно с тях ходел по изложби и на концерти. Смята, че двамата подсъзнателно са го подтиквали да избере изкуството за своя професия. В същото време обаче родителите са се погрижили да му дадат добро образование.

Даниел, който е роден на 10 март 2000 г., е учил в престижния Италиански лицей в София, където елитът масово записва децата си. Средното си образование пък завършва в Англия. Когато е на 18 години, кандидатства в Академията по актьорско майсторство в Оксфорд. Твърди, че за 20 места там се борят 20 хиляди души. Приемат го, но след първата година трябва да държи изпит отново и този път го късат. Момчето решава да се върне в България и да кандидатства в софийския НАТФИЗ. Приема го проф. Атанас Атанасов. Към момента Върбанов-младши е в четвърти курс на Академията.

Върбанов е минал през много тежък кастинг за ролята на харизматичния Баян. Твърди се, че за мястото са се явили над 130 души. В свое интервю актьорът коментира, че когато се е прибрал в страната ни от Англия, се е почувствал като в Дивия Запад, осъзнавайки, че трябва сам да се бори за всичко, което иска. В това му помагат навиците, изградени от родителите му още в детството – никога да не се задоволява с посредствени резултати и винаги да поставя високо летвата във всичко, което прави. Едва ли е случайно, че само на 22 години той е успял да се пребори за главна роля в касов сериал като „Войната на буквите”.

В същото време се радва и на престижната стипендия „Ламбо”, която се присъжда на млади актьори. Спечелил я е, без да кандидатства за нея. Комисията тайно гледала представления на НАТФИЗ и избрала именно Върбанов. Освен във „Войната на буквите”, младият актьор участва в спектаклите на НАТФИЗ „Вишнева градина” и „Нощ на мюзикъла”, на Военния театър „Стъпка по стъпка” и в някои независими проекти.

 

 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com