Ето го най-гледаният филм у нас

Около Коледа "Матрицата" окупира първото място

Ето го най-гледаният филм у нас | StandartNews.com

„Възкресения“ - четвъртият филм под щампата на „Матрицата“, е най-гледаното заглавие у нас в коледните почивни дни. Това сочат обобщените данни от киносалоните на Националния филмов център.

Киану Рийвс и компания са спечелили вниманието на 18 994 зрители, а от продажбата на билети са спечелили близо 193 хиляди лева. С премиерата си „Матрицата: Възкресения“ детронира „Спайдърмен: Няма път към дома“, който се превърна в най-гледаният филм в света от началото на пандемията.

У нас Човекът паяк отстъпва първото място, но все пак запазва среброто в класацията от последните почивни дни. А след премиерата си в средата на декември „Няма път към дома“ е гледан от 100 441 души, като в боксофиса е събрал 1 124 473 лв.

Третото място е за българското предложение „Бай Иван – Филмът“. Продукцията, която е вдъхновена от един от оборотните канали в YouTube - „Светът на Ванката“, е на екран от началото на месеца. Оттогава билет за него са си взели 90 547 фенове, като приходите на заглавието достигат до 802 122 лв.

Топ 10 се допълва още от „Ела изпей 2“, „Чичо Коледа“, „Домът на Гучи“, „Норм, полярният мечок: Приключения с кралски размери“, „Енканто“, „Уестсайдска история“ и „Дюн“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай