ЕС: Нарастват жертвите на хомофобия

ЕС: Нарастват жертвите на хомофобия | StandartNews.com

Проучване на ЕС във връзка с хомофобията показва, че близо 25% от анкетираните за последните пет години са станали жертва на нападения или заплахи заради сексуалната си принадлежност, съобщи Би Би Си.

Резултатите сочат още, че по-бедните и младите хора по-често се сблъскват с подобен род дискриминация. Повече от половината анкетирани, които са били нападани, не са отишли в полицията, тъй като са вярвали, че там няма да получат помощ.

Европейската агенция за фундаменталните права на човека е провела проучването сред 93 000 души в Еврепейския съюз и Хърватия.

Според последния доклад на Европейската агенция по основните човешки права, България в на челно място в класацията на страните-членки на ЕС, в които хомофобията и предразсъдъците към ЛГБТ (лесбийки, гей мъже, бисексуални и транссексуални хора) са най-широко разпространени.

В София Международният ден срещу хомофобията 17 май ще бъде отбелязан с велошествие. Събирането на участниците за шествието с колела започва в 18,30 часа пред Съдебната палата, а шествието потегля в 19.00 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай