Епископ Тихон освети иконките на "Стандарт"

Лъскат със сапун "Св. Александър Невски" за празника

Епископ Тихон освети иконките на "Стандарт" | StandartNews.com

София. Предстоятелят на храм "Св. Александър Невски" епископ Тихон освети иконките, които в петък читателите на "Стандарт" получават като подарък с вестника.

Ден преди старта на тържествата за 100-ата годишнина на патриаршеската катедрала вестникът реши да подари изображение на копието на чудотворния лик на Богородица "Достойно есть". Голямата икона ще бъде дарена на храма за юбилея от Света гора с помощта на Балканското атонско дружество. Тя е точно копие на съхраняваната в Атон чудодейна светиня. Вече й е отредено място в "Св. Александър Невски", където ще бъде изложена за вечно поклонение. Посрещането на иконата ще е в 17,30 ч в събота в патриаршеската катедрала. Службата ще води Пловдивският митрополит Николай.

Храмът вече се подготвя за тридневните тържества. В четвъртък служители почистваха със сапун пода. Утре за празниците в София пристигат представители на всички посестрими православни църкви. В неделя литургията в храма ще води Сливенският владика Йоаникий. В понеделник всички митрополити и гости ще се помолят за здравето на патриарха на литургия за 98-ия му рожден ден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай