Емигранти и студенти се върнаха за Роженския събор (ВИДЕО)

Емигранти и студенти се върнаха за Роженския събор (ВИДЕО) | StandartNews.com

Родопските поляни почерняха от хора. Много повече бяха гостите в събота на възродения Роженски събор, отколкото в петък за откриването. Надпяването на фолклорния конкурс започна в 10 сутринта, преди да стане непоносима жега, малко по-късно имаше дефиле на овчарски кучета и кулинарно шоу с Ути Бъчваров.

Предвидени бяха и демонстрации на бойни умения и различни техники за производство на сирене по стари рецепти. Дефиле на народни носии и етнооблекла от частна колекция бяха сред другите акценти на втория ден на събора, за който в Смолян се върнаха и много родопчани от чужбина, а местните хора не помнят толкова народ и туристи из града в юлската жега.
Група студенти специално са пристигнали от чужбина, за да се качат на роженските поляни с народни носии, за да се включат в забавата.

Кулминацията на програмата е Родопската вечер с голям концерт, планиран между 19 и 23 часа, както и нестинарско шоу на поляната.

Световноизвестната продуцентска компания IMS PRODUCTIONS изпраща специален свой екип да снима Роженския събор. Англичаните са заинтригувани от богатата програма на традиционни български демонстрации и надпревари, характерни само за нашата страна.

Продуцентът Родри Евънс и операторът Андрю Мот в продължение на 5 дни ще са в Родопите, за да отразят уникалния български фестивал на народното творчество, животновъдството и занаятите.

Повече снимки от събора в Родопите вижте в нашата ГАЛЕРИЯ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай