Ема Уотсън предизвика международен скандал, в какво я обвиниха

Упрекнаха красивата актриса, че проповядва антисеметизъм

Ема Уотсън предизвика международен скандал, в какво я обвиниха | StandartNews.com

Британската актриса Ема Уотсън беше обвинена в антисемитизъм, след като публикува снимка на пропалестински протест с транспарант "Солидарността е просто глагол".

Съобщението на актрисата, известна с ролята си на Хърмаяни във филмите за Хари Потър, привлече силна подкрепа от палестинските активисти, както и силна критика от израелските власти.

„Десет точки за Грифиндор за антисемитизма“, написаха бившият премиер Бенямин Нетаняху и израелският посланик в ООН Дани Данон.

Настоящият посланик на Израел в ООН Гилад Ердан също разкритикува Уотсън."Фантастиката е възможна в "Хари Потър“, но не и в реалния живот. В противен случай, със силата на магията бихме могли да премахнем злото на "Хамас", което има за цел да унищожи Израел и палестинската власт, като подкрепя терора“, написа Ердан.

Израелският писател Абрахам Гутман обяче определи атаките като "подигравка с истинския антисемитизъм". "Ако простото признаване на съществуването на палестинците и изразяването на солидарност с тях е антисемитизъм - тогава какво не е?", попита Гутман.

Много хора в социалните медии също посочиха злоупотребата с термина "антисемитизъм", тъй като според тях палестинците са сред семитските народи, така че критиката, че Уотсън е антисемит, защото ги подкрепя, е абсурдна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай