Елтън Джон в най-готината реклама на ваксината/ВИДЕО/

Той и Майкъл Кейн казват ползата от инжекцията

Елтън Джон в най-готината реклама на ваксината/ВИДЕО/ | StandartNews.com

Великобритания даде невероятен пример как се убеждават хората в ползите от ваксината срещу коронавирус. Две от най-големите звезди на Острова - певецът Елтън Джон и актьорът Майкъл Кейн, се включиха в реклама на английската здравна каса. NHS организира кампания за масовата ваксинация.

Световноизвестният хирург и член на Горната камара на британския парламент лорд Ара Дарзи навил мегазвездите да участват в рекламата. Дарзи е роден в Ирак, приятел е с Елтън Джон и  Майкъл Кейн. Така 73-годишният сър Елтън Джон и 87-годишният сър Майкъл Кейн се противопоставили на антиваксърските движения и вече са получили своите първи инжекции.

Ваксина вече имат и престолонаследникът принц Чарлз, който е на 72 г. и 73-годишната му съпруга Камила. В момента във Великобритания се ваксинират всички хора над 70-годишна възраст, като първа доза са получили близо 13 млн. души.

Видеото, в което мегазвездите демонстрират типичното английско чувство за хумор, се завъртя часове след като проучване показа, че използваната в страната ваксина на “АстраЗенека” може да не е достатъчно ефективна срещу южноафриканската мутация на COVID-19 и властите обявиха допълнителни ограничения на международните пътувания, за да намалят риска от внасяне на нови варианти на вируса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай