Елизабет за първи път говори за Филип след смъртта му

Кралицата произнесе реч в шотландския парламент

Елизабет за първи път говори за Филип след смъртта му | StandartNews.com

Кралица Елизабет II заговори за покойния принц Филип за първи път след смъртта му през април. Тя припомни любовта, която двамата са споделяли към Шотландия. Това стана на еремонията за откриването на шестата сесия на шотландския парламент.

"И преди съм говорила за дълбоката си и трайна привързаност към тази прекрасна страна и за многото щастливи спомени, които принц Филип и аз винаги сме пазили от престоя си тук", каза кралицата в речта си. 

На събитието, на което са присъствали и принц Чарлз със съпругата си Камила, Нейно величество е била облечена със зелено палто от вълна и златиста рокля с цветен принт на Stewart Parvin. Тя е носила и диамантената брошка на кралица Мери с магарешки бодил. 

"Често се казва, че хората са тези, които правят едно място, и малко са местата, където това е по-вярно от Шотландия, както видяхме в последно време.",  допълни Елизабет. През юли кралицата направи първото си самостоятелно пътуване след смъртта на принц Филип - в замъка Балморал в Шотландия, където през годините двойката традиционно се оттегля от август до есента. Кралица Елизабет и принц Филип почиваха заедно в имението в шотландските планини за последен път през август 2020 г.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай