Сряда,

Елизабет ІІ трогна британците с коледното си слово

От: Рачо Рачев -
476
Елизабет ІІ трогна британците с коледното си слово
A
A
A

"Дяволитият" му поглед, "непринуденият смях", "новаторската" му дейност в защита на околната среда . . . Елизабет ІІ сподели днес, че нейният покоен съпруг Филип й "липсва" в затрогващо възпоменателно слово по време на традиционното й послание за Коледа - празник, отново помрачен от КОВИД-19, предаде Франс прес.

"При все че за мнозина това е период на голямо щастие и веселие, Коледа може да бъде трудно време за изгубилите скъпо същество. Тази година особено добре разбирам защо", заяви кралицата в това записано в замъка Уиндзор телевизионно обръщение, изпълнено с лични нотки, както не се случва често.

Тя се появи с червена рокля, седнала на писалище с поставена снимка на Филип и нея самата. Двамата се гледат един друг с усмивка. Снимани са през 2007 г. по случай диамантената им сватба (60 години брак). Елизабет ІІ носеше сапфирена брошка във формата на хризантема, която бе слагала по време на медения си месец през 1947 г. - същото бижу се вижда и на фотоса от 2007 г.

Деветдесет и пет годишната кралица увери, че успява да почерпи "голяма утеха" от многобройните съболезнования, получени след смъртта на Единбургския херцог през април на 99-годишна възраст.

Големият й син Чарлз и съпругата му Камила по Коледа са до нея, но не и дъщеря й Ан, която се постави в изолация, след като мъжът й бе тестван за ковид с положителен резултат. Принц Уилям - най-големият син на Чарлз, жена му Кейт и трите им деца прекарват Коледа в Източна Англия.

"Въпреки че заради ковид не можем да празнуваме (Коледа), точно както бихме желали, можем все пак да се насладим на множество пълни с радост традиции" - да пеем коледни песни или да украсим елха, посочи в посланието си Елизабет Втора по повод значението на Коледа за сплотяване на семействата.

Британската кралица обърна внимание, че са необходими особени грижи за децата, които "ни учат, че раждането е поява на нещо ново с безкраен потенциал. Това е смисълът на коледната история, който я прави толкова универсално привлекателна", заяви тя, цитирана от ТАСС.

Елизабет ІІ обаче не спомена изобщо принц Хари и съпругата му Меган, които през 2020 г. се разделиха с кралското семейство и живеят в Калифорния - при все че я зарадва раждането на четири деца в кралската фамилия през 2021 г., сред които е и Лилибет, второто дете на двойката, отбелязва АФП.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com