Елизабет II развълнувана: Чака още едно внуче

Принцеса Биатрис очаква бебе

Елизабет II развълнувана: Чака още едно внуче | StandartNews.com

Принцеса Биатрис, внучката на британската кралица Елизабет Втора, очаква бебе, съобщи Бъкингамския дворец. 32-годишната Биатрис се омъжи за строителния предприемач Едоардо Мапели Моци на скромна частна церемония в замъка Уиндзор през юли миналата година. На нея присъстваха ограничен брой гости съобразно разпоредбите, свързани с пандемията.

Бебето - първо за принцеса Биатрис, по-голямата дъщеря на принц Андрю и Сара Фъргюсън, и съпруга ѝ, се очаква да се появи на бял свят през есента.

"Кралицата е информирана и двете семейства са във възторг от новината", се посочва в изявлението, направено от кралския двор.

Принцеса Биатрис е девета поред сред наследниците на британския престол. По-малката сестра на Биатрис, принцеса Юджини, и съпругът ѝ Джак Бруксбанк станаха родители на момченце през февруари, припомня БТА. Родителите избраха да кръстят първородния си син с името Огъст.

Кралица Елизабет Втора има общо 10 правнуци. През лятото се очаква да се роди още едно кралско отроче, а по-точно второто дете на принц Хари и Меган Маркъл, за което се знае, че ще е момиченце.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай