Електронни цигари - какво всъщност представлява това устройство?

За някои преминаването към вейп е начин да се откажат от пристрастяването към тютюневите изделия

Електронни цигари - какво всъщност представлява това устройство? | StandartNews.com

Към днешна дата на потребителите е представен огромен избор от електронни цигари. По тази причина за начинаещите е доста трудно да изберат правилния модел сред толкова много възможности. За някои вейпъри покупката на устройство е с цел да се насладят на нова палитра от вкусове и усещания по време на изпаряване. За други преминаването към вейп е начин за намаляване на месечните разходи за закупуване на тютюневи изделия, чиято цена се е увеличила рязко в последните години. Важното е преди да тръгнете към магазина за електронни цигари да се въоръжите с необходимите знания и да знаете какво точно представляват тези устройства. Това ще ви даде възможност да направите избор в полза на модела, който може да задоволи всички ваши искания и очаквания от процеса на изпаряване.

Електронната цигара има три основни елемента:- батерия, с помощта на която се доставя електричество;- изпарител, който е предназначен за производство на пара;- пълнител, отговорен за потока на течността в изпарителя.

  • И след като всички устройства са с еднакви компоненти, как да изберем правилната електронна цигара?
  • Като за начало, определете по колко тютюневи цигари на ден пушите и колко силни са те, за да намерите подходящия им заместител в лицето на своето вейп устройство.
  • Степен на активност на пушачите

Ако не сте особено активен пушач, можете да се спрете на вариантите на електронни цигари, които са с малък пълнител и капацитет на батерията.Ако обаче сте страстен пушач, ще бъде по-удачно да изберете електронни цигари с батерии, чиито заряд издържа много по-дълго. Такива устройства могат да ви помогнат да се отървете от пристрастяването към тютюневите изделия. За предпочитане би била батерия с капацитет 1000 mAh, но понякога и по-малка батерия може да е достатъчна, ако не пушите през целия ден.

Избор на форма и размер

На този етап не е разработен нито един класификатор за съответствие с международните стандарти. Това означава, че когато избирате между конкретни модели, е достатъчно да се ръководите преди всичко от външните характеристики на дизайна на продукта и от собствените си предпочитания.

Спецификации

След като сте направили избор в полза на една или друга форма на електронни цигари, следващият фактор, на който трябва да обърнете внимание, са техническите компоненти на устройството. Подробното запознаване с характеристиките и механизмите на електронната цигара, ще ви помогне лесно да се ориентирате.

Батерия

Как да изберем електронна цигара въз основа на характеристиките на батерията?Батериите се делят на автоматични и механични.Автоматичните батерии съдържат чипове и регулатори на налягането. В този случай, когато дръпнете от електронната цигара, регулаторът на налягането автоматично се активира и към изпарителя се подава напрежение от батерията. Тогава течността започва да се изпарява, което води до образуването на пара.

При устройствата с механични батерии чиповете се активират с бутони. Те позволяват да се регулира ръчно силата на напрежението към изпарителя. За да направите това, докато пушите, трябва да натиснете и задържите бутона.

За да работи батерията в правилния режим и да поддържа добър заряд, в самото начало от използване на устройството е необходимо батерията да се изтощи напълно няколко пъти, а процесът на зареждане трябва да отнеме около осем часа. След това използването на устройството вече ще включва зареждане на батерията за не повече от три часа.

Електронните цигари с механични батерии се считат за по-надеждни и практични. За потребителят е много по-лесно да регулира процеса на подаване на пара, по-лесно е да почисти изпарителя. Животът на тези модели е много по-дълъг от този на електронните цигари, които работят с автоматична батерия. Батериите могат да са с различен капацитет: от 280 mAh до 1100 mAh и да издържат съответно 280 - 1110 всмуквания. А това се равнява на 12 до 75 обикновени цигари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай