Вторник,

Екстремален индекс за пожароопасност в Хасковско

От: Администратор -
A
A
A

Екстремален индекс за пожароопасност е обявен за област Хасково. Товапоказва сайтът на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при Българската академия на науките (БАН). Възможни са бързо разпространяващи се много силни пожари с въвличане на дървесните корони.

Пожарите са трудни за овладяване, а действията по погасяване се ограничени само по фланговете на пожара. Метеоролозите предупреждават, че са възможни само индиректни действия, насочени срещу предните фронтове на пожарите.

Много голям индекс за пожароопасност е обявен в област Кърджали и на отделни места в областите Ямбол, Благоевград, Кюстендил, Пазарджик и Перник. При този индекс са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони. Предните фронтове на пожарите е невъзможно да бъдат овладени от наземни екипи. Налагат се въздушни атаки със забавящ агент (retardant), за да се атакуват успешно предните фронтове на пожарите. За останалите области са обявени голям, умерен и малък индекс за пожароопасност, допълват от НИМХ.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички