Едва 200 протестираха пред парламента

Едва 200 протестираха пред парламента | StandartNews.com

Едва 200 човека се отзоваха на призивите във фейсбук за протест пред парламента вчера. Пред сградата на Народното събрание около 15 ч имаше стотина души, които скандираха "Оставка" и опънаха плакат "НАТО вън!". Сред тях имаше познати лица от големите протести през февруари 2013 г. Нямаше обаче представители на футболни агитки и националистически фракции, каквито бяха предварителните очаквания.

Болшинството от протестиращите бяха пенсионери и тийнейджъри. Въпреки това от МВР бяха взели предварителни мерки. От вътрешното ведомство оповестиха, че са задържали 10 души, част от които не са имали лични карти, а у други бяха открили боксове, палки и ножове. Все пак, дори движението на автомобили не бе спирано, а трафикът се подпомагаше от регулировчици. Сред протестиращите младежи обаче се оказа, че повечето са силно неориентирани и не знаят точно за какво са дошли.

"Във фейсбук имаше покана в една група и дойдохме. За цените на бензина сме", обяви един от тях. Друг каза, че е срещу цената на винетките, а трети срещу всички и всичко. Всички обаче категорично отрекоха да са взели между 20 и 50 лева за участие в демонстрацията, каквито слухове тръгнаха вчера. Очакваните провокатори също не се появиха и протестът премина за около 1 час съвсем мирно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай