Джигит с глоби за 3900 лв. движи с книжка менте

25 шофьори се простиха с книжките си

Джигит с глоби за 3900 лв. движи с книжка менте | StandartNews.com

София. При спецакция в столицата пътни полицаи са засекли „рекордьор” – 36-годишният В.Г., който управлявал леката си кола с фалшива книжка и дължими глоби в размер на 3920 лв.

25 шофьорски книжки са иззети при спецакция на пътни полицаи. Операцията е проведена на територията на столицата  от 21 до 24 август, съобщиха от МВР.

Целта на акцията бе отнемане на свидетелства за управление на моторни превозни средства на водачи, които дължат глоби за извършени нарушения по Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховането.

За периода от 21 до 24 август са проверени 800 водачи за дължими глоби. Общата стойност на неплатените глоби на шофьорите с отнети книжки  възлиза на  9000 лв.

В хода на извършените  проверки са установени и санкционирани множество нарушения на Закона за движени по пътищата.
Девет са шофиралите след употреба на алкохол, 38 са неправоспособните водачи на автомобили. Пътните полицаи са установили 15 автомобила без сключена застраховка „Гражданска отговорност”, а 402 от проверените превозни средства са се движели без включени светлини. По време на проверките са установени 246 водачи преминали на червен сигнал на светофара.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай