Дядо Коледа вози с автобус в Търново

Деца рисуват честитки за министрите, кметът им ги праща

Дядо Коледа вози с автобус в Търново | StandartNews.com

Велико Търново. Уникален коледен автобус тръгва от 6 декември във Велико Търново по инициатива на Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов”. Шофьор ще е самият Дядо Коледа, а за доброто настроение на пасажерите ще се грижат джуджета. Рейсът ще е с празнична украса като голяма шейна с подаръци, идваща направо от Лапландия, а в него ще звучат коледни и новогодишни шлагери. Жителите и гостите на старата столица ще имат възможност да се разходят безплатно от крепостта Царевец до Съдебната палата и по различни маршрути до кварталите в града, където ще има сцени с празнични програми. През уикендите коледният автобус ще прави двучасови обиколки през всички квартали, за да могат търновци да стигнат до парк „Марно поле”, където ще са коледният базар, детският атракцион и сцената, на която през целия месец ще има богата празнична програма.

Първият курс на коледния автобус е на 6 декември 2012 година. Той ще започне в 18,00 часа по маршрут Обръщало кв. „Бузлуджа” – бул. „Никола Габровски” – Съдебна палата – ул. „Васил Левски” –ул. „Независимост” – Царевец – ул. „Независимост”- ул. „Васил Левски” – бул. „България” – кв. „Картала”. Една от най-големите атракции за празниците ще е фестивалът на ледените фигури. Статуите от лед ще се изработва в парк "Марно поле".

1500 коледни и новогодишни картички, изработени от деца забавачките, ученици от старата столица и хлапета от общински детски комплекс. ще бъдат изпратени от името на кмета на Община Велико Търново до всички държавни институции и партньори на общината. На гърба на всяка от тях ще бъде отбелязано името на детето, което я е изработило и името на детската градина или училището, в което то учи.



Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай