Двойникът на Явор Бахаров се контузи в Мастършеф

Актьорът Константин Таквор се подхлъзна в изкипялото си олио и падна

Двойникът на Явор Бахаров се контузи в Мастършеф | StandartNews.com

Семплите десерти често са трудни и дори подмолни, а хоби-готвачите в "MasterChef" лично изпитаха тяхното коварство. Борислава Славова и Димитър Котев паднаха в капана на обикновени на пръв поглед сладки изкушения, и се наложи да кажат: "Сбогом!" както на доскорошните си конкуренти в кулинарно шоу по bTV, така и на журито.

Първа с мечтата за титлата MasterChef и за наградата от 100 000 лева се раздели Борислава. По време на стрес теста, който е проверка както за уменията, така и за психиката на хоби-готвачите, спортната журналистка не само се провали при приготвянето на крем карамел, но и се отказа да „спаси“ десерта си. "Чувствам се силно разочарована от себе си. В "MasterChef" научих, че храната не е просто страст, а ум и правилна преценка", заяви на раздяла участничката, която за краткия си престой в шоуто се доказа като най-организирания капитан в историята на кулинарното състезание.

След нея престилката свали Димитър. Студентът не успя да довърши легендарната шведска торта "Принцес" и я остави без зеления марципан, който й придава вид на свежа пролетна поляна. В основата и на неговото фиаско, и на провала на Борислава, се оказа липсата на достатъчно време за готвене. "В тази кухня има само един върховен господар - часовникът на "MasterChef". Той е великодушен, но и безмилостен. Дали в това приключение ще бъде ваш враг или ваш съюзник, зависи само от вас", припомни Chef Петър Михалчев.

Още напрежение в състезанието добави първият за сезона master клас, в който тайните на сръбската кухня разкри колоритният Chef Златко Йованович. По време на урока той приготви едни от най-популярните ястия в западната ни съседка - караджорджева шницла и медальони с гъбен сос, и насърчи участниците да повторят рецептите му. Хоби-готвачите първоначално подцениха задачата, но с напредването на времето ги обзе паника, прегориха месото и пресякоха соса. Един от тях, актьорът Константин Таквор, се подхлъзна в изкипялото си олио и падна, но се размина с лека травма. Най-добър резултат постигна Виктория Капитонова, която успя да запази спокойствие.

Кулминацията дойде с неочакваната поява на журито от "България търси талант" в кухнята на "MasterChef". Към специалните гости се присъединиха дъщерята на Славена Вътова - Ема и влогърът и водещ на рубриката "Още от България търси талант" - Крис Захариев. Всички те дегустираха и оцениха менютата на два конкурентни отбора. Синият тим, предвождан от шофьора Мартин Банков, представи предястие с миди Сен Жак с мус от сирена и зеленчуци, като основно сервира паста карбонара с панчета и чипс от пармезан, а за десерт предложи блонди с лешник и макадамия, и кули с червени плодове.

Червените, начело с управителката на строителна фирма Нела Тинчева, заложиха на супа от аспержи с козе сирене и чипс от кейл, паста със скариди и биск, и брауни с орехи и вишни, придружено от сладолед бял шоколад. След гласуването, при което под внимание беше взет и вотът на 6-годишната Ема, червеният отбор спечели с 4 на 2 гласа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай