Две тежки верижни катастрофи на АМ "Тракия", има загинали

Движението по отсечките вече е пуснато.

Две тежки верижни катастрофи на АМ "Тракия", има загинали | StandartNews.com

Пловдив. Осем автомобила, които са пътували в посока Бургас, са катастрофирали верижно и по първоначалната информация двама души са загинали, има и ранени в района на 135-ти км на АМ "Тракия", съобщиха от Областната дирекция на МВР.

От другата страна на магистралата в посока София, е станал друг верижен инцидент между 13 автомобила, при който четирима са пострадали. Екипи на Спешна помощ и служители от секторите „Пътна полиция" и „Престъпления по пътищата" вече са на мястото на произшествието.

Сигнал за тежките пътни инциденти е постъпил около 6.30 часа. Те са станали и в двете посоки на АМ „Тракия" в района на 135-ти км, близо до пътен възел Войдиново. Огледите на двете местопроизшествия затрудняват движението и в двете посоки на автомагистралата. Пътят към Бургас е проходим, докато в района на Стара Загора автомобилите, пътуващи към София, се отклоняват по стария път за Пловдив.

В района на 137-ми км служители от РУП – Раковски спират трафика и го насочват през околовръстния път. Призовават се водачите на моторни превозни средства да се движат с ограничена скорост и с повишено внимание, като стриктно изпълняват указанията на полицейските служители.

Осем са хоспитализираните пациенти в Спешна помощ-Пловдив, съобщават от центъра. „Това са пострадалите с по-големи наранявания. Има други, които са прегледани на място и са закарани с частни коли на хирургичния блок до пловдивски болници. Още не е приключила спасителната акция на автомагистрала „Тракия"", допълват от Спешна помощ.

Няма опасност за живота на хоспитализираните пациенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай