Двама шефове в БДЖ разпитвани за далавери с милиони левове

Двама шефове в БДЖ разпитвани за далавери с милиони левове | StandartNews.com

Двама представители на ръководството на БДЖ са разпитвани от прокуратурата за далавери с десетки милиони левове, обяви министърът на транспорта Ивайло Московски пред БНР.

По думите му причината е доклад от звеното за вътрешен одит в транспортното министерство за периода от 2010 до 2013 година. В доклада се посочва, че ръководството на БДЖ е сключило неизгодни договори, които са ощетили компанията с десетки милиони левове. Министър Московски потвърди, че прокуратурата вече разследва.

Колегите си дават показания и се констатира, че е подавана частична информация, не в пълен обем, когато е правен одита.

Става въпрос за настоящия изпълнителен директор на БДЖ Владимир Владимиров и председателят на УС на холдинга Велик Занчев, които и тогава са били в ръководния екип на дружеството. През автуст минилата година служебния министър на транспорта тогава Николина Ангелкова, която сега е министър на туризма, предава одитния доклад на прокуратурата.

"Защо питате мене, питайте Ангелкова. Тя дава доклада на прокуратурата, да каже тя, аз не съм чел доклада. От едно време знам, че когато има одитен доклад в последното изречение препоръчват одиторите дали да бъдат сезирани компетентни органи или не. В този доклад няма такова изречение, т.е. счита се, че вътре дори да има някакви нарушения, те са от административен тип и не си заслужава да се ангажира следствие или прокуратура. След като Ангелкова е решила да прояви самоинициатива, да сезира прокуратурата, питайте нея. Факт е, но какво от това. Лично аз нямам притеснения", коментира Московски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай