Двама патриарси благословиха децата на загиналите полицаи

Двама патриарси благословиха децата на загиналите полицаи | StandartNews.com

Двама патриарси- Вселенският патриарх Вартоломей и главата на БПЦ патриарх Неофит, благословиха децата на загиналите полицаи в България.

"Макар вашите бащи вече да не са на земята, вие винаги имате вашия небесен Баща, който да ви благославя. А тук на земята патриарх Неофит се моли за вас", каза на дечицата вселенският патриарх Вартоломей.

"Стандарт" е съорганизатор на събитието за 12- та поредна година, а през 2007 г. децата на загиналите полицаи бяха приети от Вселенския патриарх Вартоломей в Цариградската патриаршия.

Децата получиха благословията заедно с кръст и икона от ръката на Вартоломей в деня на светлия християнски празник Св. Архангел Михаил- покровител на душите и закрилник срещу злото.

Вселенският патриарх Вартоломей ще участва заедно с децата в изготвянето на рекламния клип, с който стартира кампанията по набиране на средства за децата на загиналите полицаи.

Той дари 1000 долара за сметката на сирачетата.

В този клип ще бъде закодирано и видяно чудото на вярата, заяви главният редактор на вестник "Стандарт" г-жа Славка Бозукова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай