Д-р Нейков: Тигърът Мъри няма ловни инстинкти

Д-р Нейков: Тигърът Мъри няма ловни инстинкти | StandartNews.com

София. Тигърът, който вчера избяга от столичния зоопарк и бе заловен и упоен, е свикнал с посетителите и няма ловни инстинкти. Това съобщи директорът на зоологическата градина д-р Манол Нейков в сутрешния блок на Нова тв. И увери, че животното е изключително кротко и спокойно и не прилича на неговия баща, който е див тигър.

"Очаквам кметът Йорданка Фандъкова да изпрати специалисти от Столична община, които да огледат гилотините при едрите хищници, за да се направи някаква автоматизация, при която да се елиминира колкото се може повече човешкия фактор", обясни Нейков.

"При срещата с диво животно правилната реакция е да се стои неподвижно, както са направили и самите хора. Тигърът все пак има ловни инстинкти и когато човек тръгне да бяга в уплахата си, тогава се задействат инстинктите им на преследвачи и може да се случи инцидент", каза още той.

Тигърът вече е излязъл от упойката и е в клетката си. Столичани и гости на града могат да посетят зоологическата градина спокойно, увери нейният директор от големия екран.

Вратите на клетките в градината са на 40 години, изтъкна Нейков.

Припомняме, че днес Йорданка Фандъкова свиква спешна среща, на която ще бъдат обсъдени мерките за сигурност в столичната зоологическа градина. Вчера тигърът Мъри излезе от клетката си и се разходи сред 20 посетители.

Фото: Илияна Кирилова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай