Допълнителни камери и осветление край ул. "Пиротска"

Допълнителни камери и осветление край ул. "Пиротска" | StandartNews.com

София. Допълнителни камери и осветление ще бъдат монтирани в района на ул. „Пиротска" и „Цар Самуил" и около джамията „Баня башъ" във връзка със зачестилите нападения там. Мярката на общината влезе по проект за справяне с обществения ред, представен в четвъртък, и ще влезе в употреба до края на месеца.

Наблюдение ще бъде изградено и при центровете за настаняване на бежанци във „Военна рампа" и „Враждебна". По отношение на осветлението, е монтирано допълнително осветление около центъра в "Овча купел" по искане на хората, живеещи там.

Финансирането за прилагането на мярката - 200 000 лева, ще дойде от бюджета на столична община, като се очаква след това да бъдат възстановени от междуведомствената комисия, създадена за бежанците.

От СДВР обявиха, че по анализ след изграждането на допълнителните съоръжения престъпността от този характер ще спадне значително.

По последна информация бежанците, настанени в столичните центрове, са 2100. Над 3000 са на външни адреси, а 500 са в лагера от затворен тип в Ботунец.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай