Четвъртък,

Добрев с кампания за храм "Св. Иван Рилски"

От: Администратор -
Добрев с кампания за храм "Св. Иван Рилски"
A
A
A

Изграждането на черквата в Хасково започва през 1997 година, но строежът е замразен

Председателят на енергийната комисия в парламента и областен координатор на ГЕРБ в Хасково Делян Добрев ще подпомогне завършването на храм "Св. Иван Рилски" в най-големия хасковския кв. "Орфей".

Делян Добрев, пловдивският митрополит Николай, кметът на Хасково Добри Беливанов, областният управител Станислав Дечев и депутатът Евгения Ангелова днес посетиха строежа на храма.

Изграждането му започва през 1997 година, когато са излети основите и са вдигнати част от стените му. След това строежът е замразен. Вече има създадено църковно настоятелство, което организира възстановяването на храма.

Първото дарение за възстановяването на църквата е факт от празненството по случай рождения ден на Делян Добрев, когато гостите са му връчили сумата от 2 хиляди лева. Те са събрали пари за строежа на храма, вместо подаръци.

"Благодарен съм и на дарителите, които заявиха желанието си да предоставят материали за довършването на църквата в най-големия хасковски квартал. Ще дарят вар, цимент, тухли и желязо", обясни областният координатор на ГЕРБ.

По-рано днес пловдивският митрополит Николай освети ремонтирания с дарения параклис "Св.Трифон" в Хасково. Този параклис е бил поруган по времето на социализма-превърнат е бил във воден резервоар.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички