Събота,

Добавете това към кафето си срещу високо кръвно

От: Агенция Стандарт -
1644
Добавете това към кафето си срещу високо кръвно
A
A
A

Добавянето на оцет или лимонов сок към кафето засилва ефекта на хлорогенната киселина, която помага за понижаване на кръвното налягане. Това разкрива д-р Хирошиге Итакура, сертифициран специалист по клинично хранене.

Според лекаря киселината е вид полифенол, който не само придава цвета и горчивината на кафето, но има и антибактериални свойства и предотвратява нарушаването на чернодробната функция, късогледството и далекогледството.

Освен това хлорогенната киселина спомага за изгарянето на мазнините, намалява възпаленията в организма, намалява броя на плаките по стените на кръвоносните съдове и защитава ендотелните клетки, като ги поддържа еластични.

Лекарят препоръчва към кафето да се добави една чаена лъжичка оцетна киселина, която помага за понижаване на кръвното налягане, като стимулира хормоналното му регулиране в организма.

Като алтернатива Итакура предлага в напитката да се сложи ситно нарязан лимон, тъй като той е богат на ериоцитрин, който предотвратява затлъстяването, както и на нарирутин, който помага за предотвратяване на хрема и кихане, заключава експертът. 


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com