Днес е Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец

Днес е Световният ден на Червения кръст и Червения полумесец | StandartNews.com

София. Български червен кръст (БЧК) отбелязва Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец с благотворителна среща. Тя ще се състои в Музейната зала на БЧК (бул. „Джеймс Баучер” 76), от 11 часа. На събитието ще бъдат наградени медии, дарители и партньори на хуманитарните каузи на организацията. На срещата ще бъдат оповестени и резултатите от различните национални кампании в помощ на пострадалите след бедствията в село Бисер и Перник, а също така и от дейностите в подкрепа на уязвими групи в България.

"Наводнението в Бисер, земетресението в Перник, взривовете край Стралджа, терористичният акт в Бургас – горди сме, че винаги навреме бяхме там, където хората се нуждаеха от морална и материална подкрепа." Това заяви председателят на БЧК Христо Григоров пред БНР по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

Григоров обясни още, че на благотворителното мероприятие ще бъде дадена специална награда на второкласника Бисер Евтимов. Ученикът е постигнал висок успех през учебната година. Той е включен в Програмата за безплатен топъл обяд в училище.

"През последните 4 години помогнахме на близо 1 млн. социално слаби граждани, върнахме в училище хиляди български деца, като им осигурихме безплатен топъл обяд, а на стотици невръстни жертви на войната по пътищата помогнахме със средства за лечение", каза още председателят на БЧК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай