Дисциплинарно уволнение грози Кокинов

Кадровиците на Темида образуваха дисциплинарно производство срещу екс градския прокурор

Дисциплинарно уволнение грози Кокинов | StandartNews.com

София. Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС) единодушно реши, че са налице достатъчно данни за нарушения на Николай Кокинов и в близките дни ще бъде внесено предложение във ВСС за образуване на дисциплинарно производство.

Основание за решението е присъствието на Кокинов в дома на експремиера Бойко Борисов и коментарите му по време на записания там разговор.

В резултат на решението на съдебните кадровици Кокинов може да бъде уволнен дисциплинарно.

Според Ясен Тодоров, председател на Етичната комисия на ВСС, Николай Кокинов е поканен днес за изслушване Етичната комисия на ВСС. В петък постъпи молба от адвокат Петя Колева, с която се иска да бъде отложено изслушването на Кокинов, тъй като срещу него има висящо дисциплинарно производство и на 20 май предстой да се обсъжда, обясни Тодоров.

Молбата за отлагане на изслушването не е била одобрена от комисията.

„Комисията изиска от ВКП да ни бъдат предоставени материалите от проверката. В петък дойде писмо от ВКП, в което се обяснява, че проверката не е приключила и няма как да ни бъдат предоставени материалите. Нищо официално не е достигнало до нас, освен обясненията на главния прокурор, че такава среща е имало и че записът не е направен по реда на НПК. След обсъждане в комисията решихме да не уважим молбата на Николай Кокинов, тъй като това изслушване беше в негов интерес. Преценихме, че обвързването на дисциплинарното производство срещу него няма общо с изслушването му", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай