Диктаторът и жените

Съпруга, сестра и певица се грижат за имиджа на Ким Чен Ун

Диктаторът и жените | StandartNews.com

Диктаторът и жените

„На севернокорейския диктатор Ким Чен Ун голямо влияние оказват дамите от неговото обкръжение“, според немското издание Зюддойче цайтунг. Така например във Виетнам той пристига със сестра си Ким Е Чжон, със съпругата си Ли Сол Чжу и певицата Хьон Сон Вол. "Бащата на Ким Ким Чен Ир е бил женен два пъти и е имал дълго време три любовници, но никъде не се е появявал на публично място в тяхната компания", отбелязва вестниът. Сестрата на диктатора Ким в продължение на четири години ръководи отдела за пропаганда и агитация на ЦК на Трудовата партия на Корея. И винаги е до брат си при неговите изяви - дори когато Ким трябва да подписва документ, тя му подава химикалка и прелиства страниците. Тя е и задкулисният ръководител на мероприятията , грижи се за имиджа му и за това брат й да се чувства комфортно пред камерите.

Двамата със съпругата си Ли Сол Чжу олицетворяват съвременната млада двойка на Северна Корея. Жената на диктатора се облича в светли западни тоалети и носи чанти на Шанел – за севернокорейския елит тя е една съвременна корейка и идеалната първа дама.

Голямо е влиянието и на певицата Хен Сон Вол – тя олицетворява красивата Корея, смятат експертите. Преди няколко години се говорело, че била замесена в сексскандал и дори че е осъдена на смърт. След това обаче тя се оказва една от главните фигури при сближаването на двете Кореи по време на Олимпийските игри 2018 г.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай