Сряда,

Деца върнаха дамска чанта с пари

От: Failed to load user -
1669
Деца върнаха дамска чанта с пари
A
A
A

Плевен. Третокласнички върнаха намерена от тях дамска чанта с пари на собственичката й. Силвана Цветкова, Карина Дикенсалиева и Лорет Любомирова от СОУ „Иван Вазов" я видели окачена на оградата на школото, очевидно забравена там. Неизвестна тийнейджърка тъкмо се канела да я прерови, но избягала.

„Решихме да видим какво има вътре. Имаше документи и много други неща. Приятелката ми искаше да вземе 4 лева, но аз й казах, че не може", разказа 9-годишната Лорета.

Децата занесли чантата на разсеяната дама на охранител в училището. Заедно преброили 140 лева, които жената носела. Сред съдържанието били личните документи на притежателката и дебитна карта. По адреса от личната карта възрастните я открили и й телефонирали. Разсеяната жена изпратила дъщеря си да прибере имуществото.

Трите момичета споделиха, че отново биха постъпили така и не съжаляват, че са устояли на изкушението да си разделят банкнотите. "Смея да мисля, че това отношение е резултат на възпитанието, което им даваме", смята Димитър Митев, директор на училището, което се смята за елитно в Плевен. "Децата вече са популярни сред съучениците си, защото случаят е разказан в училищния сайт. Опитваме се да им внушаваме, че това е нормалната постъпка, а не героизъм", каза Митев.

Силвана очаква да получи от Дядо Коледа любимите й кукли, Карина – чехли с плъхове, за да плаши сестра си, а Лорета – таблет.


Всички новини от категория Любопитно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички